ITALIEN

GARDASJÖN, NORRA ITALIEN

Ett Boråsbaserat företag åkte till norra Italien, närmare bestämt Gardasjön, över en weekend. Vad som stod på schemat? Vinprovning (det är ju givet i Italien!), men även cykling längs sjön och genom det otroliga landskapet mellan vingårdar och genom små pittoreska byar, en båttur och såklart – massa god mat från det italienska köket och häng vid poolen. Boendet var på en ekologisk, familjeägd vingård och farm i en historisk gammal by med utsikt över Gardasjön, där vi hade hela stället för själva. Det var några riktigt härliga dagar, helt enkelt. Och såhär såg det ut: 

boende på en ekologisk vingård

I en historisk gammal by med utsikt över Gardasjön ligger en fantastisk ekologisk vingård som vi hade för oss själva under dessa dagar – varje rum med sin egna prägel.

båttur på gardasjön

En båttur på Gardasjö är ju nästan ett måste när man är där. Det turkosa, klara vattnet och de små, pittoreska byarna längs sjön är inget man vill missa! Ett stopp i den lilla byn Sirmione och ett stort intag i äkta Gelato var såklart också en del av rutten. 

cykla i det otroliga landskapet

Ett väldigt bra sätt att upptäcka landskapet runt Gardasjön är genom cykel. Vi cyklade längs sjön med ett stopp i den lilla byn Peschiera för att sedan ta oss inåt i landet, genom vinodlingar och ett otroligt landsskap för att till sist avsluta med en härlig italiensk buffé på en vingård. 

vinprovning

När man är italien är ju vinprovning nästan obligatoriskt, eller hur? På vårt boende, som producerar fantastiska viner, fick vi en guidad tur i vinkällaren och även massa kunskap om vinets historia och vad som egentligen gör den största skillnaden i produktionen för att skapa det där perfekta vinet.

 

Vill ni också åka på en likande resa? Släng iväg ett mail eller slå oss en signal så pratar vi vidare!

Tel: 073 918 04 79  |  E-mail: johan@swett.se